FİT SOMON
Malzemeler
300 g kadar somon fileto (derisi ve kılçığı alınmış) 578 kcal
200 gram (kabuğu soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış) ananas
1 adet ufak boy kırmızı soğan
1 adet kırmızı biber
2 adet sarımsak (dövülmüş)
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım limon suyu
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı
Somon, kılçığı alındıktan sonra şişe dizilecek şekilde küp küp doğranır. Küp küp doğranmış olan
somonlar 2 adet dövülmüş sarımsak, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, yarım limon suyu, tuz ve karabiber ile
karıştırıp yarım saat kadar buzdolabında marine edilir. Marine edilen somon, şişe geçecek şekilde
dilimlenmiş olan kırmızı biber, soğan ve ananas sırasıyla şişe dizilir. Daha sonrasında, önceden ısıtılmış
olan ızgarada pişirmeye başlanır .Şişlerin her biri sürekli çevrilerek 9-10 dk pişirilir. Üzerine dereotu
serperek servis edilir.